Apasă pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.
Categorii blog
Ultimele recenzii
Pentru moment nu sunt comentarii sau recenzii pentru acest produs.
Cauta in blog

Clasificarea parfumurilor - cele mai importante categorii de parfumuri

de 3618

Daca esti ca noi, pasionat de parfumuri, posibil sa stii deja ca parfumurile se impart in mai multe categorii importante. Daca nu ai aflat inca de existenta acestor categorii, iata ne-am decis sa parcurgem clasificarea parfumurilor si sa invatam impreuna care sunt cele mai importante categorii din care poate face parte un parfum.

Parfumul este creat, in mare parte dintr-un amestec de uleiuri si extracte, in mare parte vegetale, dar si din fixatori, solvent, apa dedurizata, coloranti si uneori, conservanti. Astfel, acesti compusi ai parfumului fac parte din categorii diverse pe care le vom afla impreuna.

Alegerea parfumului

Cu siguranta, pana acum, ai ales minim un parfum pentru tine si un altul pentru cineva drag, pe care l-ai facut cadou. Dar cum le-ai ales? In functie de ce? Iti spunem noi. Ai ales parfumul care ti-a placut cel mai mult din punct de vedere olfactiv. Cel care ti-a incantat simturile si te-a facut sa te indragostesti de el de la primul puf pe care l-ai aplicat pe bloater sau pe mana.

De acum incolo stii deja ca iti plac parfumurile fresh, poate. Toate parfumurile care au in compozitie note asemanatoare cu primul tau parfum. Cu acel parfum care zici ca te reprezinta, care te poarta prin fel si fel de stari si momente. Dar totusi, este important sa stii si alte informatii utile si necesare despre parfumuri, pentru a putea alege unul potrivit pentru a-l oferi cadou, sau pur si simplu pentru a-ti cunoaste mai bine parfumurile din colectie.

Clasificarea parfumurilor

Parfumurile, fiind concepute din mai multe elemente, se incadreaza in anumite categorii, total diferite. Informatii utile pentru tine pot fi: familia notelor din care face parte parfumul, etapizarea acestor note, dar si concentratia pe care o are.

Care sunt tipurile de parfum?

Parfumurile pot fi de patru tipuri, toate fiind comercializate si putand fi achizitionate de oricine, oricand. Majoritatea oamenilor continua sa foloseasca unul din aceste tipuri fara a stii prea multe detalii despre ceea ce a ales sa utilizeze.

Parfumul, este lichidul parfumat (esenta sau extract) care contine intre 20-40% uleiuri aromate, ceea ce inseamna ca este cel care are cea mai mare concentratie de parfum, si prin urmare, cel care persista cel mai bine.

EDP sau apa de parfum este urmatoarea, dupa parfum in ceea ce priveste concentratia de uleiuri aromate. La fel ca parfumul, aceasta este una dintre cele mai persistente variante. Parfumurile Infinite Love fac parte din aceasta categorie, tocmai de aceea este sunt apreciate pentru persistenta pe care o ofera, dar si calitatea aromelor.

EDT sau apa de toaleta este varianta de parfum cea mai des intalnita, cu un continut de uleiuri intre 4-8%. Aceasta, prin urmare, nu are un grad de persistenta foarte mare.

EDC sau apa de colonie, este varianta cu cea mai mica concentratie de uleiuri si arome, undeva intre 3-5%.

Familiile olfactive

Acestea sunt cele mai importante de cunoscut, pentru alegerea unui parfum. Incepand cu anul 1900 expertii din domeniul parfumurilor au incercat sa clasifice parfumurile in functie de aromele pe care le au. Acum, parfumurile se clasifica in urmatoarele categorii:

Parfumuri florale, una dintre cele mai populare categorii de parfumuri. Este clar, dupa denumire ca acestea sunt concepute, in mare parte din uleiuri si extracte florale, tocmai de aceea este una dintre categoriile cele mai placute.

Unul din parfumurile florale, cunoscute si apreciate este Omnia Crystaline, de la Bvlgari.

Parfumurile citrice/fresh sau fructate, sunt acele parfumuri moderne, revigorante, apreciate cel mai mult in sezonul cald. Cu o compozitie usoara, dar speciala parfumurile citrice atrag atentia si cuceresc inimile oricarui pasionat de parfum.

Brandul Armani a creat parfumurile Acqua Di Gio si Acqua Di Gioa, special pentru iubitorii parfumurilor citrice, atat pentru dama, cat si pentru barbati.

Parfumurile orientale fac si ele parte din categoriile parfumurilor placute si apreciate de pasionatii de arome puternice. Acestea sunt elegante, somptuase, senzuale cu note speciale care se potrivesc sezonului rece, dar si pentru seri cand au loc evenimente deosebite.

Trebuie cunoscut faptul ca in majoritatea cazurilor, in crearea unui parfum au loc tot felul de combinatii. Chiar daca parfumul este cunoscut ca facand parte dintr-o anumita categorie, nu se exclude posibilitatea ca acesta sa contina note dintr-o alta categorie.

De aceea a aparut etapizarea notelor de parfum, ceea ce a dus la compozitia unui parfum dupa cum urmeaza:

Notele de varf, cele mai volatile si putin rezistente, prezenta lor poate dura, dupa aplicare, intre 5 si 30 min. Cu toate acestea, ele sunt foarte importante in alegera unui parfum deoarece sunt primele note pe care le simtim atunci cand testam un parfum.

Notele de mijloc, sau inima parfumului, se simt intens dupa trecerea notelor de varf si au o durata de 3/4h.

Notele de baza sunt cele care isi mentin persistenta si raman pe piele o perioada indelungata de timp. In functie de anumiti factori, PH, tipul de parfum, etc, acestea pot dura pana la 24h.

Clasificarea parfumurilor este foarte importanta pentru un pasionat de parfum, chiar pentru oricine doreste sa stie mai multe despre propria sa colectie de parfumuri. Cu cat vei testa si vei purta mai multe parfumuri, cu atat vei putea, mai usor, sa recunosti din ce familie olfactive provine parfumul respective, dar si notele care se afla in compozitia sa.

Cand vine vorba de alegerea unui parfum pe care vrei sa-l oferi cadou cuiva drag, iti va fi mult mai usor sa o faci, daca vei stii ce tip de parfum prefera acea persoana. O poti intreba, desigur, ce parfumuri detine in colectie, asigurandu-te ca nu vei da gres.

Speram ca acest articol sa-ti fie de folos, si de acum inainte sa poti alege cu usurinta parfumuri pentru tine si cei dragi tie. Tine minte ca specialistii echipei Infinite Love sunt disponibili si te pot ajuta oricand, cu orice informatie. Contacteaza-ne atat telefonic, prin e-mail, cat si pe retelele de socializare.

Daca ti-a fost de folos acest articol, te rugam sa-l distribui si prietenilor tai pentru a afla si ei despre clasificarea parfumurilor si conceperea acestora.

Lasă o recenzie
Lasă un răspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu

Meniu

Setari

Creează un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Autentificare

Creeaza un cont gratuit pentru a utiliza listele de dorinte.

Autentificare