Cum recunosti un parfum original
Daca esti pasionat de acest domeniu, minunat, al parfumurilor, cu siguranta ai invatat, pana acum cum sa recunosti un parfum original. Totusi, ne-am deci sa realizam un articol in care sa punem la dispozitia tuturor oamenilor, cateva sfaturi prin care isi pot da seama, mult mai usor, daca un parfum este sau nu este original.
In primul rand trebuie sa stiti ca exista o mare diferenta intre parfumurile replica si parfumurile fake, diferenta pe care o puteti afla intr-un alt articol, publicat aici .
Dupa ce am aflat de diferenta mare care exista intr-un parfum replica si unul fake, trebuie sa aflam, impreuna, cum recunoastem un fake. Deseori, ni se propun spre vanzare, offline, dar si online, parfumuri de brand. Tocmai de aceea este important sa cititi acest articol.
Ce este un parfum original?
Parfumul original este cel care a fost creat de compania (brandul) mama, de fabrica aflata in custodia acestui brand si care este vandut sub numele acestuia. “Toate parfumurile originale cu același nume, create de același designer arată la fel, având exact același ambalaj, sticlă, esență și respectă etape identice de producție.” , scriam in articolul recomandat anterior.
Parfumul original poate fi comercializat direct de brandul care l-a creat sau de alti distribuitori autorizati, care au achizitionat produsul direct de la furnizor. Pretul parfumului difera de la o tara la alta, in functie de starea economica a tarii respective. Cu toate astea, trebuie sa stiti un lucru important: parfumul original va fi, intotdeauna, mai scump decat testerele, replicile sau fake-urile.
Cum sa recunosti un parfum original?
Fii atent la pret!
Pretul unui parfum original, asa cum am mai spus, va fi mai mare decat al unui parfum fake. Daca ti se ofera la colt de strada un parfum Chanel, la un pret exagerat de mic, cu siguranta nu este original. Nu mai sta la discutii. Desi sticla poate fi asemanatoare 100% cu cea a parfumului original, continutul te va dezamagi.
Replica este mai ieftina cu mult, decat originalul, dar replica nu va avea niciodata acelasi design, aceeasi denumire.
Verifica calitatea recipientului
Un parfum original, niciodata nu va avea o sticla degradata, cu bule, uniforma, cu defecte sau cu probleme in a utiliza parfumul. Sticla unui parfum original va fi perfecta. Asa ca daca ceva ti se pare in neregula, nu cumpara produsul. Sunt atatea magazine online si offline de unde le poti achizitiona, cu siguranta ca parfumurile sunt originale.
Aroma si continutul sticlei!
O data ce am ajuns sa testam parfumul, ne vom da usor seama daca este sau nu vorba despre un parfum original. Parfumurile originale sunt concepute din 3 straturi: note de baza, note de mijloc si note de varf. O data aplicat pe piele, in timp, parfumul isi va schimba aroma. Parfumurile fake vor mirosi la fel pe toata perioada purtarii, neavand aceeasi compozitie.
Cand vine vorba de continut, un alt mod de a testa parfumul este acela de a agita sticla. Intr-un astfel de caz, un parfum original va crea foarte multe bule care se mentin in sticla in jur de 10-15 minute. Bulele unui parfum fake vor dura 2-3 minute.
Persistenta si siaj
Si cand vine vorba de persistenta, vei observa ca un parfum original, in functie de mai multi factori, are tendinta de a rezista de la 3h pana la 12h, pe cand un parfum fake mai mult de o ora nu are cum sa reziste.
Siajul este unul foarte mic, aproape inexistent la parfumul fake. Este atat de mic, incat si tie, cel care il testezi, iti este greu sa descifrezi mirosul.
Codul de bare si de lot al parfumului
Un alt mod rapid de a verifica orginalitatea unui parfum este acela de a adauga codul de bare pe site-ul codecheck.info si codul de lot pe site-ul checkfresh.com. Codul de lot se afla pe spatele sticlei de parfum, iar codul de bare, se afla, pe spatele sau in lateralele cutiei de parfum.
Acestea fiind spuse, sfatul nostru cel mai important, este ca atunci cand va hotarati sa achizitionati parfumuri, fie pentru voi, fie pentru cei dragi, sa o faceti dupa un site unde gasiti toate informatiile despre produs (compozitia acestuia, notele, persistenta, siaj, review la produs si nu in ultimul rand, politica de retur).