Apasă pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.
Categorii blog
Ultimele recenzii
Pentru moment nu sunt comentarii sau recenzii pentru acest produs.
Cauta in blog

Parfumurile Replică vs Fake: Care este cea mai bună alternativă?

de 13418

Dacă iubești parfumurile, pe lângă cele originale, sigur te-ai întâlnit cu denumirile de parfum replica și parfum fake. Din nefericire, cei doi termeni sunt destul de confundați și produc diverse controverse, motiv pentru care mulți dintre noi ajungem să nu fim pe deplin mulțumiți de produsul ales. În acest articol îți punem la dispoziție informații utile despre ce este un parfum original, o replică, un fake, dar și un parfum tester, ca să te ajutăm să faci clar diferența dintre cele patru variante, să cântărești în cunoștință de cauză toate caracteristicele fiecărui parfum, ca preț, calitate sau etichetă, iar în final, să fii un cumpărător informat și fericit.

Diferența dintre replici, parfumurile fake, parfumurile tester și cele originale

Atât în lumea parfumurilor, cât și în cea fashion sau în alte industrii, există o delimitare clară între produsele originale și cele fake, cunoscută și de publicul larg. Dar cum ne dăm seama care este diferența dintre parfumurile fake, replică și tester? Chiar dacă se crede că cei trei termeni au ceva în comun, adevărul este că sunt total diferiți, și fiecare vine cu specificațiile sale. Citește în continuare și află ce înseamnă concret fiecare variantă în parte, cum le deosebești și cum poți să devii un cunoscător fin și să faci cele mai potrivite alegeri de cumpărare.

Parfumurile originale

Chiar dacă pare destul de clar ce înseamnă un produs original, și, implicit, un parfum original, o să facem o scurtă recapitulare. Un parfum original este acel produs creat de compania mama sau de toate fabricile aflate sub conducerea sa. Toate parfumurile originale cu același nume, create de același designer arată la fel, având exact același ambalaj, sticlă, esență și respectă etape identice de producție.

parfumuri-autentice

Aceste produse sunt vândute de brandul original sau de distribuitori autorizați, care cumpără produsele direct de la furnizor. Prețul, este, desigur, diferit de la o țară la alta, în funcție de economia fiecărei piețe în parte, însă, un lucru e clar: parfumurile originale sunt cele mai scumpe în comparație cu testerele, fake-urile sau replicile, datorită calității crescute, și, desigur, notorietății designerului.

Parfumurile tester

Parfumurile tester sunt considerate cele mai apropiate variante de original, atât ca ambalaj, cât și ca esență. Asta pentru că sunt destinate comercianților cu scopul de a fi folosite în magazine și a demonstra calitatea parfumurilor posibililor clienți. Deci, este în avantajul brandurilor să ofere exact aceeași esență cu produsul original, atât din punct de vedere al calității, cât și al cantității.

parfum-tester

Diferența care există, totuși, între parfumurile originale și cele tester este aceea că acestea din urmă pot veni, fie într-o cutie de carton sau într-una albă, fie fără cutie, sau fără capac și fără cutie, asta pentru a reduce costurile de producție. Există site-uri care oferă spre vânzare astfel de testere, iar prețurile de cumpărare sunt automat mai scăzute în comparație cu parfumurile autentice 100%. Totuși, când nu există niciun cod de bare, pe partea de jos sau pe spatele parfumului, sau acesta e greșit, e clar că ai de-a face cu un fals. Atenție! Orice parfum, fie original, fake, replică sau tester trebuie să conțină un cod de bare unic care să îi ateste autenticitatea. Pentru a verifica dacă un parfum este sau nu original, ai la dispoziție diverse site-uri, cum este Digit-Eyes, unde introduci codul de bare și obții informații despre produs, precum nume, gramaj sau țară de origine.

Parfumurile replică

Replica, cunoscută și sub denumirea de corespondent, imită parfumul autentic, fiind creată de o altă marcă, mai ieftină, care nu folosește numele brandului original și produce esențe care doar seamănă cu originalele sau sunt inspirate de acestea, fără să folosească exact aceleași ingrediente. Sticla, cât și ambalajul sunt realizate după brandingul propriu, deci produsele sunt diferite față de cele originale nu doar ca esență, ci și ca aspect și mesaj.

parfumuri-replica-infinite-love

Atenție!

Firmele producătoare trebuie să precizeze că replicile produse sunt doar similare cu originalul, astfel, cumpărătorul nu va fi indus în eroare. Replicile sunt clasificate pe categorii de calitate și fidelitate, cea mai fidelă fiind clasa A, care este foarte apropiată calitativ de parfumul autentic. Din acest motive, prețul replicilor este unul mult mai mic față de parfumurile originale, dar și față de testere.

La Infinite Love găsești parfumuri tip replică, având precizat la toate produsele faptul că sunt esențe similare cu rețetele celor mai cunoscute parfumuri de pe piață.

Parfumurile fake

Fake-urile sunt produsele care folosesc numele mărcii originale și încearcă să imite întreg aspectul unui parfum autentic, de la brandingul de pe cutie și sticlă, până la modul de ambalare. Aceste parfumuri sunt produse ilegale, încalcă drepturi de autor, și nu se pot numi replici.

parfumuri-fake

În majoritatea cazurilor există diferențe destul de mari între un fals și un original, însă un novice în ale parfumurilor poate fi ușor înșelat, mai ales că prețul este identic sau ușor mai mic. În acest caz, brandurile originale au de suferit financiar din cauza produselor contrafăcute, deoarece încasările pe aceste produse nu ajung la casa de parfum inițială. Mai mult, imaginea mărcii originale poate să scadă mult în ochii consumatorilor, parfumurile contrafăcute având o calitate mult mai scăzută față de cele autentice.

Parfumurile Replica vs Fake: Avantaje și dezavantaje

În lumea parfumurilor, cea mai des întâlnită confuzie este între parfumurile fake și replică.

parfumuri-replica-vs-fake

Având în vedere explicațiile de mai sus, este clar că nu putem să punem semnul egal între cele două. Ambele variante vin însă cu avantaje și dezavantaje, cele mai notabile fiind:

Avantajele parfumurilor replică:

 • Prețul este accesibil - parfumurilor replică îți permit să-ți achiziționezi mai multe parfumuri preferate deodată, fără să fii nevoit să-ți consumi tot bugetul alocat pentru shopping.
 • Produsele sunt oneste - știi exact cu ce produs ai de-a face dinainte de momentul achiziționării, având în vedere că este ambalat diferit, poartă o altă marcă, deci îți oferă încredere încă de la primul contact.

replici-infinite-love

 • Persistența se apropie de cea originală - sau este chiar mai mare pentru multe dintre parfumurile replică, având o concentrație mare.
 • Intensitatea se apropie de cea originală - chiar dacă un parfum replică nu are un procentaj de intensitate ca cel autentic, poate fi foarte aproape, iar asta e posibil să fie văzut chiar ca un mare plus pentru cei cărora le place o aromă, însă intensitatea lor le cam dă bătăi de cap, și preferă mai degrabă o intensitate mai moderată.

Dezavantajele parfumurilor replică:

 • Esența e asemănătoare, nu identică - așa cum am văzut, parfumurile replică doar se inspiră din cele autentice, deci rezultatul nu e mereu 100% același cu aroma originală.

Avantajele parfumurilor fake:

 • Ai un parfum care pare a fi original: probabil singurul avantaj al parfumurilor fake poate fi faptul că tu crezi că deții un parfum original, și, în cazul în care iubești parfumurile, dorești ca numele unui designer să vorbească despre tine. Desigur, când vei afla că produsul este un fals, vei fi pe deplin dezamăgit.

Dezavantajele parfumurilor fake:

 • Calitatea este foarte scăzută - majoritatea parfumurile contrafăcute folosesc doar notele de vârf ale originalelor, și, în cel mai bun caz, și o parte din restul notelor, iar ingredientele sunt mai puține și, de regulă, nu sunt respectate rețetele originale. Rezultatul este foarte diferit în termeni de aromă și mult mai puțin rezistent pe piele față de original.
 • Pot să îți afecteze sănătatea - parfumurile contrafăcute pot conține aluminiu, chimicale toxice sau alte ingrediente periculoase pentru organism, care pot conduce la iritații ale pielii, afecțiuni ale sinusurilor, astm, dar și alte probleme grave, conform CBS New York.
 • Prețul e mai mic decât originalul, însă în continuare foarte mare pentru calitatea oferită - chiar dacă au o calitate scăzută, prețul parfumurilor false este unul foarte apropiat sau identic cu cel al produsului autentic, tocmai pentru a te induce în eroare și a crede că ai în față un original.

parfumuri-originale

 • Produc ilegalități - cei care creează și vând parfumuri false încalcă legea prin producerea unor produse proprii, care poartă numelor altor branduri, ceea ce duce la nerespectarea drepturilor de autor și poate fi grav sancționată.
 • Afectează brandul original - casele de parfumuri originale nu încasează veniturile obținute din parfumuri false, ceea ce le poate afecta din punct de vedere financiar, dar le pot și altera imaginea prin produse de proastă calitate.
 • Iei parte la un proces ilegal și imoral - de fiecare dată când cumperi un produs contrafăcut, firmele producătoare te fac să iei parte, de multe ori, în necunoștință de cauză la acest lucru. Astfel, nu respecți nici tu, la rândul tău, munca companiei originale.
Sfatul specialistului: Când mergi în vacanțe în Grecia, Turcia și îți cumperi un parfum care se pretinde a fi original la un preț foarte mic, este clar că produsul este un fals. Alege un magazin specializat, și nu cumpăra niciodată de la tarabele de pe stradă.

Cum îți dai seama dacă un parfum este fake

parfum-contrafacut

Probabil te-ai întrebat în nenumărate rânduri cum recunoști dacă un parfum este original, și nu contrafăcut. Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont:

 • Ambalajul - cutia unui parfum autentic nu trebuie să conțină niciun cuvânt scris greșit și nicio greșeală gramaticală. De asemenea, cutia este împachetată într-un celofan transparent, care e foarte bine atașat de aceasta.
 • Sticla parfumului - este formată din materiale de înaltă calitate, și nu din plastic. Verifică-i forma și dimensiunea, designul și logoul, claritatea inscripțiilor, precum și corectitudinea textului. În partea inferioară a sticlei se află codul de bare al produsului, care trebuie să coincidă cu cel de pe baza cutiei. Mai mult, atunci când întorci sticla în jos, capacul nu ar trebui să cadă.

cum-recunosti-un-parfum-fake

 • Esența - originală trebuie să fie absolut transparentă, fără diferențe de nuanțe sau diverse particule. Odată aplicate pe piele, parfumurile originale o să se simtă catifelat, pe când cele contrafăcute au o textură uleioasă. Parfumurile autentice conțin, de regulă, note de vârf, de mijloc și de bază, pe când cele contrafăcute au în majoritatea cazurilor doar note de vârf, iar aroma finală se diferențiază rapid de cea originală în termeni de intensitate și persistență.
Dacă un parfum se abate de la cel puțin unul din aceste aspecte, ai tot dreptul să-l restitui de la magazinul de unde l-ai achiziționat, explicând experiența pe care ai avut-o și motivele restituirii.

Pentru mai multe detalii, vezi articolul de la BrightSide despre diferența dintre un parfum original și unul fake.

Parfumurile replică Infinite Love: Care este povestea acestor esențe?

În România, parfumurile replică le poți găsi atât în magazinele fizice, cât și în online, Infinite Love fiind unul din aceste magazine. Aici îți punem la dispoziție peste 300 de parfumuri moderne și persistente pentru femei și bărbați, similare cu parfumuri celebre lansate pe piață în ultimii ani.

infinite-love-parfumuri-replica

Unde sunt produse parfumurile Infinite Love?

Parfumurile Infinite Love sunt produse în Turcia de MG International Fragrance Company, prima companie din lume cu producție de plante integrată, fiind și una dintre cele mai mari. Cu aproape 60 de ani de experiență, aceasta folosește roboți industriali în producția de parfumuri, sub atentul miros al experților de top și cu sprijinul echipelor de chimiști. Franciza mai este prezentă și în țări din Europa, în SUA, Emiratele Arabe Unite, Tunisia și Arabia Saudită.

Descoperă una dintre fabricile Infinite Love în video-ul urmator: Fabrica Infinite Love.

Ne-am poziționat pe piața din România ca alternativă “value for money” pentru oamenii pasionați de esențe, și nu de etichete, având un mare succes, care se observă atât în vânzări, cât și în feedback-ul clienților. Pentru a afla păreri despre cei care au încercat esențele noastre, vezi ce spun bloggeri tăi preferați despre parfumurile replică Infinite Love!

De ce să alegi parfumurile Infinite Love?

Am adaptat rețetele parfumurilor după preferințele clienților din România, care își doresc produse puternice, persistente, cu o concentrație mare. Astfel, Infinite Love menține esența naturală a parfumului preferat și garantează o durată mult mai lungă a efectului datorită concentrației mai mare de parfum, având aceleași caracteristici ca ale unui parfum pur, care are între 20-30% concentrație și o longevitate de 6-8 ore. Infinite Love vrea să rezolve problema celor care nu se simt legați doar de un singur parfum, ci se îndrăgostesc de mai multe esențe în funcție de starea de spirit, anotimp, momentul zilei și de ocazia la care îl poartă. Pe de altă parte, prețul unui parfum nu este de neglijat, iar Infinite Love este alternativa care îți permite libertatea de a avea mai mult de un parfum semnătură.

parfumeria-infinite-love

Spre deosebire de fake-uri, parfumurile Infinite Love dezvăluie unde și cum sunt făcute, așa că tu știi concret că vin dintr-o fabrică modernă și sunt produse exact ca orice alt parfum, fiind ermetizate în sticluțele speciale Infinite Love. Aceste parfumuri tind să prindă foarte bine în rândul femeilor și bărbaților pasionați de smart shopping. Produsele Infinite Love sunt pentru un segment de consumatori care nu se mulțumesc să facă shopping, ci preferă să cumpere după principiul value for money și să plătească prețul corect pentru produsele pe care le achiziționează.

Sfatul specialistului: Încearcă mai întâi mostrele parfumurilor dorite, pentru a putea să-ți faci o idee despre notele și persistența lor, și să știi că ceea ce alegi în final e la nivelul așteptărilor tale.

Cât costă parfumurile replică?

Prețul parfumurilor replică diferă de la o țară la alta, și de la un magazin la altul. Cert e că vei scoate mult mai puțin din buzunar atunci când optezi pentru o replică, și nu un original, fără să faci rabat la calitate. Colecția de parfumuri Infinite Love vine cu prețuri foarte accesibile oricui:

 • 15 RON - 8ml
 • 65 RON - 50ml
 • 95 RON - 100ml

Acum că ești un cumpărător informat și știi exact diferența dintre variantele de parfumuri existene, ești gata să adaugi colecției tale încă o aromă îndrăgită?

Dacă îți dorești un parfum replică și te-ai convins că aceasta e categoria ta preferată, Infinite Love te așteaptă cu un portofoliu larg de parfumuri replică clasa A, moderne și persistente, pentru femei și pentru bărbați.

Un shopping parfumat!

Lasă o recenzie
Lasă un răspuns
Te rugam sa te autentifici pentru a posta un comentariu

Meniu

Setari

Creează un cont gratuit pentru a salva articolele preferate.

Autentificare

Creeaza un cont gratuit pentru a utiliza listele de dorinte.

Autentificare